Omstart våren 2019

image_pdfimage_print

Det har varit dåligt med skrivandet de senaste månaderna. I höstas skar Zetorn ihop och jag skuvade den i små delar och sedan ihop. Till det gick det två månader för jag är ingen yrkesmekaniker. Åtta reservdelsbeställningar från halva Europa senare så hade jag bytt vevaxeln och skruvat ihop traktorn på nytt. Däremellan brast axeln på flismataren och det eländiga Matkahuolto skickade den nya motorn via Helsingfors där den låg över veckändan – helt obekymrade över att vi satt och frös. Som lök på laxen så blev det översvämning i köket på gamla folkskolan så jag måste ta bort de nedre skåpen.

Men nu går traktorn och flismataren och felet i gamla folkskolan är hittat. Rören hade inte frusit som jag trodde utan ett rör vid kranen hade kommit loss – pärlan till presskopplingen var inte ordentligt på röret. Och solen skiner (ibland) och det börjar bli vår.

En hel del har hänt i Hindersby medan jag osat svavel i verkstaden så få se nu om jag kommer i kapp med händelserna. Det är bäst att börja med det nyaste och gå bakåt i mån av tid.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.